Produse comandate
- nu ati adaugate produse

0 RON Total:

Cand se schimba placutele de frana la masina

Placute frana

Daca este vorba de masina ai de aiguranta pasagerilor atunci inseamna ca este vorba deapre un articol important.

Cand avem o defectiune la masina este bine sa o remediem imediat iar daca este vorba de sistemul de franare sau directie atunci indicat ar fi sa actionati imediat.

Placutele de frana nu se monteaza niciodata la mana a doua. De asemenea este recomandat sa se verifice franele masinii macar o data la 4 luni pentru a avea o sigurantabin mers.

Mare atentie:

Discurile se schimba mai rar. Atunci cand schimbam discurile este indicat sa schimbam si placutele de frana pentru a nu deteriora imediat discurile. De asemenea, tinand cont ca este vorba de siguranta pasagerilor este indicat ca la siatemul debfranare sa folosim piese de calitate. Eubpwrsonal foloseac Ate, Jurid, Textar sau Ferodo.

Astazi am sa va vorbesc despre cum sa va dati seama imediat de faptul ca placutele de frana sunt uzate si trebuiesc inlocuite. Chiar daca ma repet o fac intentionat: schimba placutele de frana imediat ce ai observat unul din simptomele de mai jos:

1. Cel mai evodent semn ca placutele de frana sunt uzate este acela cand in bord se aprinde martorul de uzura al acestora. Masinile mai pretentioase au senzor de uzura si imediat ce este cazul se aprinde un martor in bord. Acest semn este foarte clar ca este momentul sa schimbi placutele de frana.

2. Daca la franare masina nu isi pastreaza linia de mers acesta este semn ca ai o problema la placutele de frana. Contacteaza imediat un mecanic pentru inlocuireq placutelor de frana.

3. In timpul deplasarii masina face un hiluruit de la roata. Daca auzi un astfel de sunet poti merge la mecanic pentru ca se poate ca un pistonas de la etrier sa fie blocat.

4. Discuri de frana tocite neuniform?

Daca observi striatii sau santuri pe discurile de frana atunci mergi de urgenta la mecanic. Acesta este semn clar ca placutele sau discurile sunt slabe si nu functioneaza bine.

Galerie foto

Informatii utile

Totul despre antigel auto
Schimb antigel

Antigel Auto pentru masina ta si care este diferenta intre culorile antigelului? Totul despre antigel

» Mai multe...

Facebook