Produse comandate
- nu ati adaugate produse

0 RON Total:

Ce piese auto montam pe masina: OEM, OE sau AM

Piese auto

Mai pe romaneste am sa va explic care este diferenta intre piesele de schimb pentru masina de tip OEM, OE si AM. Cand mergem la un service auto mai mic exista uneori persoane care incearca sa ne induplece spunandu-ne ca ne pun piese originale … insa beneficiarul poate nunstie ce e aceea o piesa auto originala.

Tocmai din acest motiv am sa fac o simpla descriere si explicatie legata de piesele auto.

Care sunt diferentele intre piesele originale si cele aftermarket?

La prima vedere nu este nici o diferenta intre cele doua tipuri de piese insa eu va garantez ca daca priviti mai in amanunt o sa observati cateva diferente majore.

Ce sunt acelea piese auto aftermarket sau AM?

Piesele auto aftermarket sunt acele piese care seamana perfect cu cele originale insa nu au acelasi producator. De regula o piesa auto este produsa de mai multe fabrici, diferenta intre ele fiind calitatea piesei respective. Practic, cu cat profucatorul este mai consacrat cu atat piesa va fi mai calitativa si automat va tine o perioada mai mare de timp.

Mare atentie!

O piesa auto aftermarket nu este o piesa fake sau contrafacuta!

Da, piesele aftermarket sau AM nu au sigla masinii respective pe ele! Acest lucru nu trebuie sa va induca in eroare si sa va duca cu gandul la o piesa auto contrafacuta. Chiar daca ma repet, piesele aftermarket nu au sigla masinii respective pe ele!

Acum ca am vorbit de piesele auto aftermarket a venit randul si celor OEM si OE.

Ce inseamna o piesa auto OE?

Prescurtarea de OE vine de la expresia “Original Equipment”. Piesele auto OE sunt acele piese folosite de producatorul masinii chiar din fabrica.

In acest caz piesele unor fabrici consacrate ajung in cutii cu sigla producatorului de masini pe ele. Mai pe romaneste un producator de piese auto precum BOSCH ambaleaza un compresor intr-o cutie cu logoul Audi pe ea si o livreaza producatorului Audi. Acea piesa se monteaza pe masina chiar in fabrica si se numeste piesa OE.

Ce inseamna o piesa OEM?

O piesa auto de tip OEM este acea piesa produsa de producatori consacrati precum Bosch, Mann, Hella, Optimal etc si ambalate chiar in propriile cutii cu sigla si firma lor inscriptionate. Aceste tipuri de piese se numesc piese auto OEM si au aceeasi calitate cu piesele OE.

Galerie foto

Informatii utile

Totul despre antigel auto
Schimb antigel

Antigel Auto pentru masina ta si care este diferenta intre culorile antigelului? Totul despre antigel

» Mai multe...

Facebook